Monday, January 17, 2011

Do You Have To Fry Empanadas?

Meat Free Monday: Marysia's When oats ravioli

Mariuccia's ravioli - The Walrus

Happy Monday to all and good Meat Free Monday!
Today's recipe is a recipe Sardinian regional yield not vegan but lactose free and I do not know what is handed down in my family: the classic Sardinian ravioli stuffed with ricotta Sardinia. I am sincere when I was little I loved them especially, that was a dish that will be at my house and was often done, since I'm one that gets tired quickly, the Sardinian ravioli that were not my favorite dish. But I remember when I was little and we were in Sardinia and my grandmother, my mother and mie ziee tiravano decine e decine di lunghi nastri di pasta fresca e realizzavano ravioli in grandi quantità. Era un momento conviviale, con mia nonna che, da vera donna sarda testarda, dirigeva i lavori a modo suo. E i ravioli erano buonissimi, sapevano di Sardegna, di pomodori sardi, del basilico di mio zio e di famiglia.
Così, dopo anni di astinenza da ravioli sardi mi è venuta voglia di mangiarli e in una lunga session di cucina familiare come ai vecchi tempi, dove sono state realizzate anche altre prelibatezze che vedrete presto, io, mia mamma e mio padre (che dirigeva i lavori... da qualcuno avrà pur preso) abbiamo realizzato i ravioli con la ricetta di mia nonna, usando però la mia ricottina di soia instead of a Sardinian cheese. I must say that the result is excellent and I think even my grandma Mariuccia, which unfortunately is no more, would have liked ... or perhaps he would have grumbled a bit 'and then would still have tasted the dish.

ingredients - fresh homemade pasta
- 1 tablespoon chopped parsley
- 1 / 2 teaspoon salt
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- 1 / 2 teaspoon nutmeg
- the tip of a teaspoon of black pepper
or white - 1 / 2 egg

To fresh pasta
- 5 eggs,
- 830 g.
flour - 1 and 1 / 2 teaspoon salt
- 130 ml of water

Mariuccia Ravioli's - The Walrus
If you are lucky as me to knead the dough you can use the bread machine, otherwise you will have to knead by hand by placing the flour, eggs etc in the middle. etc ....
The doses given are enough for fresh pasta and ravioli for about fifty to about half a kg. of noodles, as I said it was a very intense session of cooking, for which I suggest you make the ravioli in large quantities and with the paste you make simple moves noodles, ravioli, or you can make more by doubling or tripling the amount of stuffing (which I am giving the doses for the filling are those for a vegan ricotta carried out with 1 liter of soymilk self).
While the bread machine or strong arms knead the dough fresh simply by preparing the filling ingredients in a deep bowl and mixing them together.
Once the pasta is ready stendiamola with a rolling pin or the crank machine (my vintage have the original 70 and is fantastic). Once the pasta is good sottile prendiamo una striscia di circa 50 cm, mettiamo nella metà superiore una fila di cucchiaini di ripieno a una distanza di circa 2 cm uno dall'altro, poi alziamo la metà inferiore, con una mano dividiamo i ravioli l'uno dall'altro, prima usando la parte laterale esterna della mano, poi usando le dita a conchiglia per isolare bene il ripieno dal resto della pasta, infine, come ultima cosa, tagliamo le parti eccedenti di pasta con una rondella. 
A questo punto cospargiamo i ravioli di farina e consumiamoli o congeliamoli. Per tradizione vengono serviti con del semplice sugo rosso (vi consiglio la marca di polpa e pelati Casar, originale sarda se riuscite a reperirla) con un po' di basilico fresco dopo averli fatti cuocere per 2 minuti in abbondante acqua salata.

Mariuccia's Ravioli - The Walrus

Ajò, buon Meat Free Monday! E forza Cagliari.. ieri abbiamo vinto!



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